Keuzegids Middelbare Scholen 2015

Let op: deze gids wordt niet meer uitgebracht en is ook niet meer bestelbaar.

niet meer leverbaar

 

 

 

 

Leuk, maar ook spannend: eindelijk naar de middelbare! Voor veel groep-achters is het een flinke stap. En als ouder kan je het er een tijd knap druk mee hebben om alles in goede banen te leiden. Welk schoolniveau past bij je kind en schatten ze dat op de basisschool wel goed in? En daarna: wat hebben de middelbare scholen eigenlijk te bieden - en hoe kan je daar samen met je kind de goede keuzes maken?

Al deze vragen worden vlot en met humor behandeld in de Keuzegids Middelbare Scholen 2015. De gids is niet alleen heel geschikt voor ouders, maar richt zich ook tot je zoon of dochter. Want dwars door de gids heen geeft de vrolijke puber Jari in stripvorm zijn commentaar. Dat zet je steeds weer met beide benen op de grond.

Dit schooljaar geen nieuwe oordelen van de Keuzegids

Deze Keuzegids gaat ook in op de kwaliteit van middelbare scholen, met de nodige uitleg over waar je op moet letten. Maar, let op: de lijstjes allerbeste scholen per provincie in de gids zijn inmiddels ruim een jaar oud; ze worden in 2015-'16 niet vernieuwd. In afwachting van betere beschilkbaarheid van gegevens heeft de redactie dit jaar een pauze moeten inlassen. Om dezelfde reden worden op de website kiesjeschool.nl nu geen gedetailleerde ranglijsten getoond. Voor nieuwe gegevens over kwaliteit van scholen verwijzen we naar:

In deze Keuzegids vind je:

 • Overzicht van schoolniveaus, stromingen en schoolvakken
 • Uitleg over toelatingsprocedures, schoolorganisatie en ouderinvloed
 • Een stappenplan voor een goede schoolkeuze, én voor verstandige vervolgkeuzes
 • Tips over huiswerk, omgaan met tegenvallers en contact met de school
 • De ideale leraar op de snijtafel. Want onderwijskwaliteit, dat zijn de leraren!
 • Onderwijskwaliteit onder de loep.j
 • Praktische info over schoolspullen, de reisafstand en het ‘kostenplaatje’.

...en toelichting bij de website kiesjeschool.nl

Deze website hoort bij de gids. Waar de gids alleen een kort overzicht biedt van beste scholen, vind je hier nog veel meer. Zoals:

 • Per regio en per schoolniveau alle schoolvestigingen op een rij, met reisafstanden
 • Nuttige feiten per schoolvestiging, zoals bijzonder onderwijsaanbod

 


Keuzegids Middelbare Scholen bestellen

Editie 2015

niet meer leverbaar

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 80
Verschijningsdatum: 20 jan 2015
ISBN: 97890-8761-0586

Prijs: 14,95

 

 

 

 

Winkelwagentje: geen artikelen

Bestellen

Webwinkel

Betaal met factuur of
Voor scholen

Keuzegids Online

Belangrijke informatie
Laatste nieuws

 • Lancering Keuzegids Masters: 8 m...

  Meerdere mensen hebben er al naar geďnformeerd en op dit moment wordt er hard aan gewerkt om deze datum te halen: de Keuzegids Masters 2018 komt uit op 8 maart. De gids is uiteraard volledig vernieuwd en geactualiseerd.

 • Nieuwe mbo-gids: grote verschill...

  14 december 2017 – aanstaande mbo-studenten kunnen veel voordeel hebben van een bewustere studiekeuze. De kansen op werk verschillen sterk: juist in populaire richtingen zoals verkoop en administratie ziet het er de komende jaren niet goed uit. Veel beter zijn de kansen in de techniek, waar relatief weinig leerlingen voor kiezen. Deze verschillen in baankans én de verschillen in onderwijskwaliteit staan centraal in de nieuwe Keuzegids Mbo 2018 die vandaag verschenen is.

 • Laatste nieuws selectiestudies hbo

  De lijst opleidingen met een numerus fixus voor komend studiejaar is definitief. Op het laatst zijn er nog enkele wijzigingen bij de zorgopleidingen in het hbo. Fontys schrapte de fixus bij drie studies. Tegelijk krijgen alle verloskunde-opleidingen juist wél een studentenstop. Dit is allemaal verwerkt in onze nieuwe selectieposter.


Meer nieuws

 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Kwaliteitszegel

Werkt u bij een opleiding die positief in de Keuzegids is beoordeeld? Dan mag u het Keuzegids kwaliteitszegel gebruiken »


Webhosting door bHosted.nl