Keuzegids kwaliteitszegel Hbo

online versie


Het boek:

bestellen
direct leverbaar

Voor de beste hogescholen en Hbo-opleidingen

Opleidingen en hogescholen die in de Keuzegids Hbo als beste beoordeeld worden, krijgen een speciaal kwaliteitszegel toegekend. Zie je dat zegel op een website of in brochures van een instelling staan, dan weet je dus meteen dat het onderwijs van kwalitatief zeer hoog niveau is.


Gebruiksvoorwaarden

Werkt u bij een onderwijsinstelling die goed scoort in een Keuzegids? Dan mag u onder de volgende voorwaarden het kwaliteitszegel gebruiken voor voorlichting en marketing (bijvoorbeeld op websites, brochures, etc.).

 • De instelling of opleiding dient te voldoen aan de criteria die bij het betreffende zegel horen. De criteria staan naast elk zegel vermeld. Stuur bij twijfel een mail naar de gidsredactie
 • Het kwaliteitszegel dient altijd gepaard te gaan met een link naar www.keuzegids.org. Zo kan de lezer de bron en betekenis van het zegel verifieren.
 • Het zegel mag alleen gebruikt worden door de onderwijsinstelling waarop het van toepassing is. Het is derde partijen niet toegestaan het zegel te gebruiken.

Hoge resolutie versies

De zegelbestanden die u op deze website aantreft zijn de beste versies waarover we beschikken. Het zijn geen "echte" hoge resolutie zegels, maar ze zijn wel dusdanig groot dat ze tot 1m² geprint kunnen worden zonder kwaliteitsverlies.

De Keuzegids uitdelen op open dagen? Opendagenkorting


     

Keuzegids Hbo 2018 (bestellen)


hoge resolutie |
Engelstalig | Duitstalig | deeltijd/duaal
 

Topopleiding

In de Keuzegids Hbo 2018 krijgt deze opleiding een oordeel van ++ of +++ in de tabel "ranglijst". Dit geldt bij een totaalscore vanaf 76 punten. Daarmee behoort de opleiding tot de beste van Nederland. 

Bekijk het overzicht van alle topopleidingen

 

hoge resolutie | Engelstalig
 

Beste grote hogeschool

In de Keuzegids Hbo 2018 staat deze hogeschool bovenaan de ranglijst van "grote hogescholen" (zie de tabellen op pagina 14 en 15).  

Er zijn ook zegels voor de 2e plaats (Engels) en 3e plaats (Engels | Duits).

 

hoge resolutie | Engelstalig
 

Beste middelgrote hogeschool

In de Keuzegids Hbo 2018 staat deze hogeschool bovenaan de ranglijst van "middelgrote hogescholen" (zie de tabellen op pagina 14 en 15).

Er zijn ook zegels voor de 2e plaats (Engels) en 3e plaats (Engels).

 

hoge resolutie | Engelstalig
 

Beste kleine hogeschool

In de Keuzegids Hbo 2018 staat deze hogeschool bovenaan de ranglijst van "kleinnere hogescholen" (zie de tabellen op pagina 14 en 15). 

Er zijn ook zegels voor de 2e plaats en 3e plaats

Hogescholen met slechts één voltijd-opleiding x locatie staan niet in deze lijst.

Winkelwagentje: geen artikelen

Bestellen

Webwinkel

Betaal met factuur of
Voor scholen

Keuzegids Online

Belangrijke informatie
Laatste nieuws

 • Steenkolenengels bij universitei...

  Het is na de verschijning van de Keuzegids Universiteiten 2018 veel in het nieuws geweest: universiteiten worden steeds internationaler, maar studenten zouden zich intussen ergeren aan het 'stone cole english' van hun docenten. Hieronder vind je een link naar het Keuzegids-artikel waarin staat hoe het precies zit.

 • Keuzegids Universiteiten 2018 is...

  De ranglijst van universiteiten met het beste onderwijs laat dit jaar flinke verschuivingen zien. Drie instellingen die recent sterk groeiden of hun onderwijs vernieuwden, zien hun scores dalen. Twee andere universiteiten laten na eerdere groeistuipen duidelijk herstel zien. Maar Wageningen blijft immuun voor groeipijn. Het aantal eerstejaars is er in tien jaar verdubbeld, maar de onderwijskwaliteit blijft onovertroffen.

 • Vacature data-analist

  De Keuzegids staat voor een reeks onafhankelijke kritische ‘consumentengidsen’ waarin we alle opleidingen in het mbo, hbo en wo met elkaar vergelijken. We maken naast de jaarlijkse boeken en de digitale editie ook speciale benchmarkrapporten met trendanalyses voor opleidingen en andere organisaties.


Meer nieuws

 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Kwaliteitszegel

Werkt u bij een opleiding die positief in de Keuzegids is beoordeeld? Dan mag u het Keuzegids kwaliteitszegel gebruiken »


Webhosting door bHosted.nl