Keuzegids kwaliteitszegel Hbo

online versie


Het boek:

bestellen
direct leverbaar

Voor de beste hogescholen en Hbo-opleidingen

Opleidingen en hogescholen die in de Keuzegids Hbo als beste beoordeeld worden, krijgen een speciaal kwaliteitszegel toegekend. Zie je dat zegel op een website of in brochures van een instelling staan, dan weet je dus meteen dat het onderwijs van kwalitatief zeer hoog niveau is.


Gebruiksvoorwaarden

Werkt u bij een onderwijsinstelling die goed scoort in een Keuzegids? Dan mag u onder de volgende voorwaarden het kwaliteitszegel gebruiken voor voorlichting en marketing (bijvoorbeeld op websites, brochures, etc.).

 • De instelling of opleiding dient te voldoen aan de criteria die bij het betreffende zegel horen. De criteria staan naast elk zegel vermeld. Stuur bij twijfel een mail naar de gidsredactie
 • Het kwaliteitszegel dient altijd gepaard te gaan met een link naar www.keuzegids.org. Zo kan de lezer de bron en betekenis van het zegel verifieren.
 • Het zegel mag alleen gebruikt worden door de onderwijsinstelling waarop het van toepassing is. Het is derde partijen niet toegestaan het zegel te gebruiken.

Hoge resolutie versies

De zegelbestanden die u op deze website aantreft zijn de beste versies waarover we beschikken. Het zijn geen "echte" hoge resolutie zegels, maar ze zijn wel dusdanig groot dat ze tot 1m² geprint kunnen worden zonder kwaliteitsverlies.

De Keuzegids uitdelen op open dagen? Opendagenkorting


     

Keuzegids Hbo 2017 (bestellen)


hoge resolutie |
Engelstalig | Duitstalig | deeltijd/duaal
 

Topopleiding

In de Keuzegids Hbo 2017 krijgt deze opleiding een oordeel van ++ of +++ in de tabel "ranglijst". Dit geldt bij een totaalscore vanaf 76 punten. Daarmee behoort de opleiding tot de beste van Nederland. 

Bekijk het overzicht van alle topopleidingen

 

hoge resolutie | Engelstalig
 

Beste grote hogeschool

In de Keuzegids Hbo 2017 staat deze hogeschool bovenaan de ranglijst van "grote hogescholen" (zie de tabellen op pagina 14 en 15).  

Er zijn ook zegels voor de 2e plaats (Engels) en 3e plaats (Engels | Duits).

 

hoge resolutie | Engelstalig
 

Beste middelgrote hogeschool

In de Keuzegids Hbo 2017 staat deze hogeschool bovenaan de ranglijst van "middelgrote hogescholen" (zie de tabellen op pagina 14 en 15).

Er zijn ook zegels voor de 2e plaats (Engels) en 3e plaats (Engels).

 

hoge resolutie | Engelstalig
 

Beste kleine hogeschool

In de Keuzegids Hbo 2017 staat deze hogeschool bovenaan de ranglijst van "kleinnere hogescholen" (zie de tabellen op pagina 14 en 15). 

Er zijn ook zegels voor de 2e plaats en 3e plaats

Hogescholen met slechts één voltijd-opleiding x locatie staan niet in deze lijst.

Winkelwagentje: geen artikelen

Bestellen

Webwinkel


Keuzegids Online

Log in     Bestellen

Belangrijke informatie
Laatste nieuws

 • Selectief of niet? Masterselectie in 2...

  Is jouw master selectief? Dat lijkt een vraag die te beantwoorden is met een simpel ‘ja’ of ‘nee’. Maar de werkelijkheid ligt complexer.

 • Nieuw: Keuzegids Masters 2017

  28-feb-2017. Vandaag is de nieuwe Keuzegids Masters verschenen. Met de bekende kwaliteitsoordelen; met extra aandacht aan verschillen in startsalaris na je master; en met een inlogcode voor de online 'mastervergelijker'. Die komt over een week online, met veel extra informatie, ook over toelatingseisen.

 • Brandbrief aan Bussemaker

  Er wordt wel gepraat over betere voorlichting over de arbeidsmarkt na je opleiding, maar daarvoor is eerst goede feitelijke informatie nodig over baankansen en startsalarissen. Die informatie kent nog steeds grote tekortkomingen, vooral als het om wo-afgestudeerden gaat.


Meer nieuws

 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Kwaliteitszegel

Werkt u bij een opleiding die positief in de Keuzegids is beoordeeld? Dan mag u het Keuzegids kwaliteitszegel gebruiken »


Webhosting door bHosted.nl