Keuzegids Hbo

direct leverbaar

bestellen

online versie

 

 

Helder overzicht, baankansen en kwaliteitsoordelen

Een geschikte hbo-opleiding vinden is niet eenvoudig. Want er zijn tientallen hogescholen en honderden bachelors. Welke studie past bij jou? Waar steek je echt nuttige kennis en vaardigheden op? En hoe zit het met de kans op werk? Antwoorden op die vragen vind je in de Keuzegids Hbo, de enige gids die de kwaliteit van alle opleidingen vergelijkt.

Studeren is aan het veranderen. Hogescholen selecteren hun studenten strenger, de arbeidsmarkt krimpt en het prijskaartje van opleidingen gaat omhoog. Voor studiekiezers des te belangrijker om te weten wat hun diploma uiteindelijk waard is.

In de Keuzegids Hbo vind je heldere beschrijvingen per studierichting, en kritische vergelijkingen tussen hogescholen die dezelfde of verwante studies aanbieden. Die informatie is onmisbaar voor een goede studiekeuze. Biedt die ene populaire studie wel zo’n goede kans op een baan? Hoe zit het met de deskundigheid van de docenten, en word je wel genoeg voorbereid op de arbeidsmarkt? Kan ik de opleiding van mijn interesse ook in deeltijd studeren? De Keuzegids Hbo geeft antwoord op deze en andere vragen.

De Keuzegids Hbo geeft, in overzichtelijke tabellen:

  • Alle hbo-bachelors per vakgebied, met de verschillen en nuances. Welke specialisaties zijn er, en wat is het verschil tussen die ene opleiding in Utrecht en de gelijknamige variant in Amsterdam?
  • De toelatingseisen per opleiding. Kun je je met elk profiel aanmelden voor een opleiding, of moet je extra vakken hebben gevolgd? Is er een loting of zijn er speciale voorwaarden om toegelaten te worden?
  • De arbeidsmarktperspectieven per vakgebied. Wat kun je met een opleiding en hoe groot is de kans op een baan? En wat ga je eigenlijk verdienen?
  • Kwaliteitsoordelen op een rij. In de gids vind je de visie van studenten en experts op de opleidingen. Zo kun je zelf snel en handig bepalen welke opleiding en school voor jou geschikt is. Want de ene opleiding is de andere niet.

Voor meer details over de bronnen en aanpak van onze kwaliteitsoordelen, kijk onder methodiek.


Keuzegids Hbo bestellen

Editie 2016

Bestel de gids hier

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 216
Verschijningsdatum: 29 sept 2015
ISBN: 9789087610616

Prijs: 27,-

Editie 2015

uitverkocht

Format: boek, geïllustreerd
Aantal pagina's: 240
Verschijningsdatum: 7 okt 2014
ISBN: 9789087610609

Prijs: 27,-

Keuzegids Online

Log in

De Keuzegids uitdelen op open dagen? Opendagenkorting

De Keuzegids online voor scholen, instellingen en adviesbureaus

Winkelwagentje: geen artikelen

Bestellen

Webwinkel

Keuzegids Online

Keuzegids Online

Laatste nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

Benchmarking

 

Werkt u bij een opleiding en wilt u een gedetailleerde sterkte-zwakteanalyse van de onderwijskwaliteit? Zie onze benchmarkrapportages »

Kwaliteitszegel

Werkt u bij een opleiding die positief in de Keuzegids is beoordeeld? Dan mag u het Keuzegids kwaliteitszegel gebruiken »


Webhosting door bHosted.nl